3 ting du skal tænke over inden du hyrer en bogholder

Det bliver mere og mere populært at hyre en bogholder som virksomhedsejer. Det letter noget af den daglige arbejdsbyrde og gør, at du kan fokusere de steder, hvor din passion og dine styrker ligger. Du vil nemlig sjældent have stiftet en virksomhed, fordi du elsker eller er dygtig til at bogføre – medmindre du er selvstændig bogholder naturligvis. Inden man bare lige hyre en bogholder, er der dog nogle ting, som man skal have styr på. Ellers risikerer du, at det bliver besværligt for både bogholderen men også for dig selv og ikke mindst for virksomheden.

Hvilke opgaver skal udføres?

Inden din nye bogholder starter, skal du lave en liste med de opgaver, der skal udføres. Ellers risikerer du, at der bliver misforstået nogle ting, og det ville jo være synd. Inden du holder mødet med bogholderen så hav listen klar og introducer vedkommende til de normale processer i virksomheden. Det kan jo være, at bogholderen har nogle smartere løsninger, end I har brugt før. Så er det jo en ren win situation.

Hvordan skal jeg betale?

Det meget forskelligt, hvordan en bogholder fakturerer. Det kommer i den grad også an på, hvilke ydelser der skal faktureres. Ved bogføring af bilag betaler man ofte en pris pr. bilag men er det lønafregning, vil det som regel være en fast pris eller en timepris. Skal din bogholder bogføre bilag, er der en klar fordel for dig i at betale per bilag. Så skal du ikke betale, hvis din bogholder er ineffektiv. Du betaler kun for det, du skal bruge. Så har du også en bedre indikation af, hvor lang tid de forskellige ting tager, og hvor meget du skal budgettere med. Du kan også se, om I kan få forhandlet Jer frem til en fast pris om måneden, hvis bogholderen skal udføre ydelser som lønafregning og lignende. Du kan eventuelt få lidt forskellige tilbud med forskellige prismodeller. Så får du et bedre indblik i priserne.

Mestrer bogholderen mit regnskabsprogram

En sidste ting du skal være opmærksom på er, om din bogholder mestrer dit regnskabsprogram. En bogholder kan ikke være ekspert i alle regnskabsprogrammer. De kender dog som regel en 2-3 stykker rigtig godt. Det er en fordel for dig, hvis din bogholder kender dit regnskabsprogram godt, fordi at arbejdet vil gå hurtigere, men du undgår også potentielle fejl. Det er altså både en tryghed for dig, men faktisk også for bogholderen. Dette er heldigvis altid noget, du kan spørge en bogholder om, inden I indgår en aftale.

Dette var 3 konkrete ting til dig, der er i gang med at hyre en bogholder til bogføring i virksomheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.