Sådan får du god søvn

Søvn er afgørende for vores generelle helbred. Det er vigtigt for hukommelse og læring, humør, kreativitet og styrkelse af immunsystemet. Marie-Pierre St.Onge, en Columbia University søvnforsker, sagde, at god søvn kan hjælpe dig med at forbedre din hukommelse og ræsonnement. Hvis du har travlt eller er stresset, kan det være svært at få en god nats søvn.

Forskere har skabt en standard score for søvn for at hjælpe folk med at måle deres søvnkvalitet. Det overvejer sleep zone, hvor meget søvn en person får, og hvor længe de bruger på at sove. En score på 100 indikerer fremragende søvn; en score mellem 80 og 99 er god, mens score mellem 50 og 79 er moderat. Scorer under 49 indikerer dårlig søvn. Selvom søvnscoren kan variere, er det muligt at øge både kvaliteten og længden af din søvn for at få den ønskede score.

Ifølge en søvnundersøgelse er folk, der får nok søvn, lykkeligere, mere opmærksomme og mere produktive næste morgen. Der er mange måder at øge kvaliteten af din søvn og gøre din daglige rutine lettere. Du kan indstille et tidspunkt og et sted, hvor du vil være fredelig, mørk og kølig, før du går i seng om aftenen. Reducer dit koffeinindtag, og få mere motion før sengetid. Du kan overveje enkle ændringer som at lægge din elektronik ned, før du går i seng, hvis du har problemer med at sove.

At slappe af, før du går i seng, er en af de bedste måder at forbedre din søvnkvalitet på. Afslapning før sengetid vil signalere din krop til at sove, at det er tid for dig at slappe af. For at reducere lysforurening kan du også bruge ørepropper eller mørklægningsgardiner. For at gøre dit soveværelse mere fredeligt bør du begrænse de aktiviteter, der finder sted i det. Komfortabelt strøelse er et stort plus. Dette vil hjælpe med at opretholde en sund rygsøjlejustering og regulere temperaturen.

Du bør også holde styr på, hvordan du sover. Hvis du har nogen bekymringer om dit søvnmønster, vil din læge være i stand til at hjælpe dig med at bestemme problemet. Din læge kan anbefale en behandling for at hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og mere komfortabelt. En god nats søvn er afgørende for dit generelle helbred. Begynd at implementere disse sunde vaner nu for at sove godt i morgen.

Regelmæssige sengetider, som at spise godt og træne, fremmer sund søvn. Forskning har vist, at mus, der blev flyttet fra en regelmæssig søvnplan til en uregelmæssig, havde mindre genoprettende søvn. Mens søvn er en væsentlig del af vores liv, kan regelmæssige sengetider hjælpe med energi og vægtstyring. Du vil være i stand til at hvile godt og føle dig sund ved at skabe en sengetid rutine.

Søvnapnø er en tilstand, der forårsager vanskeligheder med at falde i søvn. Din læge kan anbefale receptpligtig medicin, over-the-counter søvnhjælpemidler eller en søvnundersøgelse natten over. Det afhænger af, hvor alvorligt problemet er. Den bedste måde at håndtere søvnløshed på er at tage fat på grundårsagen eller finde et naturligt middel. Din læge kan anbefale en kombination af behandlinger, hvis dette mislykkes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.